Topp 3 - foton från min mobil

Jag gillar listor. En lista är ett smidigt sätt att.. öh, rangordna saker.
Här är min lista över de tre bästa fotona från min mobiltelefons kamera!

3


Bilden är tagen i en förort till Västerås. Läcker mur, eller hur?

2


Såg ett par kalsonger med detta tryck på Cubus. Pubertalt, visst, men ändå jävligt träffsäkert.

1


Jag brukar använda bilder tagna ner på mina skor som bakgrundsbild på min mobiltelefon. Det tycker jag är coolt.

Meningen med livet

Ni vet såna där djupsinniga och outhärdligt banala citat som medelålders kvinnor med dålig smak och okvalificerade kontorsjobb brukar skriva ut på jobbet och sätta upp på anslagstavlor vid sin arbetsstation och stirra upp på för att kväsa de mest akuta känslorna av meningslöshet?
Jag har förmodligen utvecklat en överkänslighet mot sådana efter att ha blivit exponerad för hemska bilder på gulliga djurungar med små visomsord om alltings förträfflighet i späd ålder, när jag gjort små besök på min mors arbetsplats, men jag trodde faktiskt inte att jag blev så illa berörd av det som jag faktiskt blir.

Såhär gick det till när mitt liv förlorade all mening:
Igårkväll hade en facebook-bekant ett dylikt citat för allmän beskådan i sin "vad pysslar du med just nu"-meddelanderad. Hon proklamerade följande skarpa insikt om livets stora fråga:


Meningen med livet är att söka den, inte att finna den, och om vi skulle finna den så skulle livet inte längre ha någon mening!

Låt oss nu reflektera över innebörden av detta påstående. Liksom de flesta ondskefulla saker här i världen, typ Blondinbella, så är det ju inte ont på riktigt, bara förvirrat, missriktat och urbota dumt. Citatet vill förmedla en insikt om att meningen med livet är att söka efter meningen med livet. Okej..
Sen kommer tillägget som är menat att vara den intelligenta twisten, det som skulle ge citatet bärkraft och lite pazazzz.; "..och om vi skulle finna den skulle livet inte längre ha någon mening!". Det var väl ett vänligt försök att få oss som inte är så väl bevandrade i dessa högre ting att må lite bättre över att vi aldrig kommer hitta svaret på denna frågornas fråga, eller hur?
FEL! Det är ett idiotiskt tillägg som gör våra liv meningslösa i samma stund som vi har läst klart!

Genom att delge oss meningen med livet, och samtidigt säga att livet blir meningslöst om man hittar meningen med livet är så har man på ett synnerligen effektivt vis gjort alla som har blivit delgivna denna vetskap till varelser utan mening i livet. Citatet är för bövelen inget annat än filosofisk terrorism!
 
Stoppa spridandet av detta citat genast, annars är ni medskyldiga till att ännu fler människors liv förlorar sin mening! Jag inser förstås att jag genom att uppmärksamma detta förstör för alla läsare av denna text, men, uhm.. Jag var ju tvungen att sprida budskapet om att budskapet inte får spridas..

RSS 2.0